Trădătorul ex-regele Mihai

Trădătorul ex-regele Mihai

1-Deşi unul era suveranul ţării şi „capul oştiri” (potrivit Constituţiei din 1923), iar celălalt „Conducătorul Statului Român şi Comandantul de căpetenie al Armatei” din punct de vedere militar erau camarazi de arme, iar Ţara se afla în stare de beligeranţă. Or la 23 august 1944 mareşalul român Mihai de Hohenzollern, arestîndu-l pe mareşalul român, Ion Antonescu şi predîndu-l inamicului, şi-a trădat, în timp de război, camaradul de luptă. Crimă pe care Tribunalul Militar a pedepsit-o întotdeauna – şi-n primul război mondial şi-ntr-al doilea cu moartea prin împuşcare. Este o crimă care nu se prescrie (chiar în timp de pace indiferent dacă unii o fac uitată.)
2-A predat ocupantului sovietic 130000 de militari români, cărora le-a ordonat să depună armele şi pe care i-a dat legaţi de mînă duşmanului (o bună parte dintre aceşti români au murit în prizonerat).
3-La aceste 2 trădări se adaugă şi cea din iunie 1989 prin semnarea Declaraţiei de la Budapesta, prin care fostul suveran ceda ungurilor ce nu-i aparţinea, Transilvania, în care fusese, illo tempore, şi „Mare Voievod de Alba-Iulia” – nu se pot ierta, nu se pot uita.

[vezi Hîncu ba!, vol.II, Romulus Vulpescu, Editura Tempus, Ploieşti, 2002, pag.119÷121]

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în istorie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s