Oare, aşa să fie!?

Oare, aşa să fie!?

În anul 1997 la Heidelberg a avut loc un Simpozion consacrat problemelor Vechiului Testament, ale cărui lucruri s-au finalizat cu concluzii aiuritoare:
a) Moise nu a existat, el fiind nimeni altul decît Amen Messe, alungat de tatăl său după răzvrătire [adică în 1203 î.de Chr. Cînd evreii lui Aaron, aflaţi în Egipt, i-au dat o mînă de ajutor lui Amen Messe, fiul faraonului Settos al II-lea, să-şi răstoarne tatăl. Rezultatul? Izgonirea din Egipt, Exodul, din 1199 î.de Chr. Evenimentul este menţionat în Vechiul Testament, care i-a aşezat pe evrei în centrul umanităţii, dar iată că acest „adevăr” a început să se clatine.]
b) iar Pantateuhul (cele5 cărţi) aparţinînd lui….Moise, este un plagiat după Istoria Egiptului scrisă în limba greacă în 3 volume, de istoricul egiptean Menotho, în secolul III î.de Chr., pe vremea faraonului Ptolomeu al II-lea. Deci, o diferenţă de aproape 1000 de ani, ca să nu mai spunem că la 1185 î.de Chr., cînd se presupune că ar fi apărut Vechiul Testament, alfabetul ebraic, „exista”, dar…lipsea cu desăvîrşire!
c) cît despre Cele Zece Porunci primite de Moise pe Muntele Sinai de la Dumnezeu, şi care fac din evrei „naţia aleasă pentru a domina lumea”, pot fi găsite în Codul Babilonian al regelui Hammurabi-Secolul XVIII î.de Chr.
Aceste ipoteze, susţinute şi semnate de teologul german Berndt Joerg Diebner, egiptologii Friederike Seyfried şi Rolf Krauss, anulează, realmente, opera „sfîntă” a evreilor, Talmudul, Tora şi Gemara.
[vezi România Mare nr.637 / 27.09.2002, pag.20, România, îngerul din iadul mondializări (30) de Ilie Costache]

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în religie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s